Hej! Dzisiaj mam dla Was mega pyszną i naprawdę błyskawiczną propozycję na lekki i puszysty omlet z białek i szpinaku.
Jestem pewna, że Wam się spodoba. Dzięki temu, że używamy tutaj płynnego białka, omlet jest lżejszy i ma mniej kcal! Przypomnę, że 100 gramów białek jaj to TYLKO 58 kcal.Składniki, których potrzebujemy to:
- 2/3 garści świeżego szpinaku,
- 1 jajko,
- 120 g białek jaj od @farmabialka.pl (30 g płynnego białka odpowiada 1 porcji białka jaja kurzego),
- 2 łyżki stołowe mąki pszennej,
- sól,
- pieprz,
- czosnek (u mnie granulowany),
- woda,
- oliwa z oliwek
Omlety przekładam na ręcznik papierowy. Podaję z pomidorkami i kiełkami. Nasze śniadanie jest już gotowe. Smacznego! :)
Komentarze
Prześlij komentarz