Kopytka truflowe

Przychodzę do Was z przepisem niezwykle prostym a zarazem wykwintnym i przepysznym. Zainspirowana rewelacyjnymi kopytkami truflowymi z restauracji Bubbles w Warszawie, postanowiłam odtworzyć je w swojej kuchni. A do ich przygotowania potrzebujemy:

  • 500 g kopytek,
  • 200 g śmietanki 30%,
  • 1 słoiczek pasty truflowej,
  • sól,
  • pieprz,
  • estragon,
  • ser Parmigiano Reggiano w płatkach,
  • rukola
Kopytka podsmażamy na patelni do momentu aż ładnie się zarumienią. Możemy zrobić to używając oliwy. Ja podsmażam je na teflonie.
W garnku podgrzewamy śmietankę i czekamy aż delikatnie się zredukuje. Może to potrwać ok. 10 minut. Nie zapominamy o mieszaniu. Następnie doprawiamy ją solą, pieprzem, estragonem oraz dorzucamy pastę truflową. Całość mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu ok. 4-5 minut.
Powstały sos truflowy wlewamy na patelnię z kopytkami. Całość mieszamy.
Wykładamy na talerze. Posypujemy serem w płatkach oraz układamy rukolę. Nasze kopytka truflowe są już gotowe. Smacznego! :) 

Kopytka wegetariańskie
Kopytka truflowe


Po więcej przepisów zapraszam na: https://smakujcodnia.blogspot.com/

Komentarze