Dip z fety i bazylii

Czy kiedykolwiek zrobiłam coś prostszego w kuchni? Napewno nie! :) Czy to jest smaczne? Sami oceńcie. Myślę, że każdy kto lubi ser feta zostanie fanem tego pysznego dipu. Tak naprawdę to dwuskładnikowa potrawa a myślę, że zachwyci niejednego z Was :) Do przygotowania dipu potrzebujemy:

  • 250 g sera feta,
  • 2 spore garści świeżej bazylii,
  • pieprz
Do wysokiego naczynia wrzucam ser feta, liście bazylii oraz pieprz (wedle uznania). 
Blenduję do uzyskania gładkiej masy. 
Tak powstały dip pasuje naprawdę do wszystkiego! Można go jeść z nachosami, selerem naciowym, jako dodatek na kanapki lub jako sos do sałatki. Smacznego! :)

Pasta z fety i bazylii
Dip z fety i bazylii

Pasta z fety i bazylii
Dip z fety i bazylii



Po więcej przepisów zapraszam na: https://smakujcodnia.blogspot.com/

Komentarze